Na protestu sindikata okupilo se manje od 3.000 ljudi! (VIDEO) (FOTO)

Na protesnim skupovima nije bilo narušavanja javnog reda i mira, a protestna kolona kretala se ranije najavljenom trasom, saopštio je MUP. Prema nekim procenama, na skupu je učestvalo manje od 3.000 ljudi, a saobraćaj je vrlo brzo ponovo uspostavljen

Lideri i članovi Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost započeli su danas protest šetnjom od Trga Nikole Pašića do Skupštine Srbije, zbog usvajanja Zakona o radu i o PIO.

Na protesnim skupovima nije bilo narušavanja javnog reda i mira, a protestna kolona kretala se ranije najavljenom trasom, saopštio je MUP. Prema nekim procenama, na skupu je učestvovalo manje od 3.000 ljudi.

Pogledajte kakva je atmosfera bila u centru grada:

Učesnici protesta u šetnji do parlamenta nakratko su zastali pred zdanjem u kome su kancelarije predsednika Republike, gde su od aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića zatražili da ne potpiše nove zakone.

Predsednik samostalnog sindikata građevinarstva Duško Vuković rekao je da odbijaju primedbe kako sindikati hoće da ruše državu, jer su, istakao je, sindikati i radnici godinama gradili državu.

Sekretar SSSS Zoran Mihajlović pozvao je radnike da državi poruče da hoće da rade i žive od svog rada, ali da ne nailaze na poštovanje.

Učesnici protesta nosili su sindikalne zastave i transparente, na kojima su bile parole: "Ništa o nama bez nas", "Za dostojanstveni život građevinskih radnika"...

(Telegraf.rs)