CRNO NEBO NAD BEOGRADOM: Jaku oluju zamenila duga! (FOTO) (VIDEO)

Oluja i tamni obaci koji su se oko 18 sati nadvili nad prestonicom stvorili su utisak da je već uveliko veče, a ne popodne. Iako se nevrme smirilo

Beograd je oko 18 sati zahvatilo jako nevreme. Oluja koja je počela jakim vetrom i crnim oblacima, zavila je grad u mrak i stvorila utisak da je veče, a ne popodne.

Iako je leto, i svi smo navikli na tople i sunčane dane, ovo veče se definitivno razlikuje od prosečne letnje večeri.

Zbog velike količine kiše koja se sručila na Beograd, u pojedinim ulicama nastala je prava poplava, jer kanalizacija nije mogla odjednom da primi toliku količinu vode.

Ovo je jedna od "najtamnijih" oluja koja je zahvatila prestonicu u poslednje vreme. Tmurni oblaci doneli su obilne padavine, a kiša je lila kao iz kabla.

Prema rečima dežurnih u odeljenju vremenske prognoze RHMZ, na užoj teritoriji glavnog grada nije primećeno da je padao grad ali je obilnijih kiša i grada bilo u Surčinu, Vinči i Sremčici.

Podaci govore da je palo oko 20 litara kiše po metru kvadratnom, ali kako kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, to nije više od proseka i za ovo doba godine pljuskovi su normalna pojava.

Nevreme je u Beogradu zamenila duga. Međutim, kišni oblaci, koji su došli iz Vojvodine, kreću se ka istoku i jugoistoku Srbje.

(D. Čavić)