Beogradski maturanti uz navijačke pesme i pivo slavili kraj škole! (FOTO) (VIDEO)

Beogradski maturanti privukli su pažnju prolaznika slavljem povodom završetka školske godine. Upis u srednje škole i na fakultete se bliži, a osmaci koji žele u škole za talente već od sutra izlaze na prijemni ispit

Foto: Tanjug

Učenici završnih razreda stručnih škola u Srbiji danas okončavaju školsku godinu, a maturanti u Beogradu to proslavljaju po tradiciji - kupanjem u fontanama, šetnjom centralnim gradskim ulicama, pevanjem...

Maturanti na Trgu Republike, okupljeni oko fontane, privukli su pažnju prolaznika "horskim", glasnim pevanjem navijačkih pesama, svlačenjem gornjih delova odeće, uz boce piva.

Maturanti su se okupili i kod fontane na Trgu Nikole Pašića, šetali, a neke grupe bučno su prošle Knez Mihailovom ulicom. Slavlja je bilo i u parku na Topčiderskom vencu.

Maturanti gimnazija raspustili su se ranije, a školu danas završavaju i mali maturanti, đaci osmog razreda.

Neki maturanti su odlučili da se solidarišu s vršanjcima iz ugroženih područja. pa novac, umesto za matursko veče, odvajaju za pomoć.

Ðaci od 1. do 7. razreda raspuštaju se 13. juna, a srednjoškolci nedelju dana kasnije.

I male i velike maturante čeka upis u srednje škole i na fakultete, a osmaci koji žele u škole za talente već od sutra izlaze na prijemni ispit.

(Telegraf.rs)