Ko je misteriozna žena s kojom je razgovarao pilot malezijskog aviona?

Pilota u jednom trenutku nazvala misteriozna žena s mobilnog telefona, čiji je broj nabavila pod lažnim identitetom, što je u Maleziji protivno zakonu

U nizu teorija koje bi mogle da daju odgovor na pitanje gde je i kako nestao avion kompanije Malezija erlajns, najnovija se bavi dvominutnim telefonskim pozivom koji je nedugo pre poletanja iz Kuala Lumpura obavio kapetan Zaharie Ahmad Šah (53).

Naime, prema pisanju svetskih medija njega je nazvala misteriozna žena s mobilnog telefona, čiji je broj nabavila pod lažnim identitetom, što je u Maleziji protivno zakonu.

Ako u toj zemlji želite da kupite SIM karticu za mobilni na bonove, na prodajnom mestu morate da ispunite formular u koji je obavezno da se unese i broj lične karte ili pasoša. Ovakva mera je doneta nakon terorističkih napada na Njujork 11. septembra 2001. godine, a cilj joj je stvaranje registra vlasnika mobilnih telefona kako bi im se, u slučaju antiterorističkih akcija, lakše moglo ući u trag.

U slučaju spomenute misteriozne žene, policija je uspela da dođe samo do prodajnog mesta u Kuala Lumpuru, na kojem je SIM kartica kupljena. Utvrđeno je da je kupljena nedavno, a da je u spomenuti formular unesen lažni identitet.

Zbog toga su ponovno isplivale spekulacije o mogućoj povezanosti kapetana Šaha s nekim terorističkim grupama, čiji članovi redovno nabavljaju mobilne telefone skrivajući svoje stvarne identitete

(Telegraf.rs / Tanjug)