DODIK: Stvoreni uslovi za referendum o otcepljenju RS od BIH!

- Srpska ne sme da promeni generalni kurs svoje politike, jer će, u suprotnom, biti devastirana, a onda joj nema povratka - poručuje predsednik RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su politikom aktuelne vlasti stvoreni uslovi da se nekada održi referendum o samostalnosti RS.

Dodik je sinoć na tribini u Trebinju istakao da RS ne sme da promeni generalni kurs svoje politike, jer će, u suprotnom, biti devastirana, a onda joj nema povratka.

- Znamo šta radimo. RS je u sigurnim rukama - poručio je Dodik.

On je ocenio i da RS u ovom trenutku ima najbolju međunarodnu poziciju do sada, da je prihvaćena i uvažavana. 

- Najvažnije je očuvati RS, jer prvi put kad uđe u destabilizaciju - više se neće stabilizovati, pošto to neće stranci dozvoliti - kazao je i ocenio da zato sada međunarodna zajednica pokušava da napravi "mekšu" političku strukturu s opozicijom, koja se ujedinila.

Napomenuo je i da je najjačoj opozicionoj Srpskoj demokratskoj stranci predlagao da na narednim izborima nastupi zajedno sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata, na čijem je čelu, i time se reše uticaja stranaca.

"Opozicija je zaključila da se Dodik prepao", objasnio je, podsetivši da su opozicione stranke imale priliku da vode RS, ali da nisu bile uspešne.

RS je očuvala stabilnost u nestabilnim okolnostima u okruženju, a BiH nikada neće profunkcionisati, jer je "promašeno mesto" u kojem postoji majorizacija Hrvata od strane Bošnjaka u drugom entitetu - Federaciji BiH.

(Telegraf.rs)