TELEGRAF SAZNAJE: Šiptari sa Kosova plaćali skrivanje Darka Šarića!

Život u ilegali odbeglog narko bosa iz Srbije godinama je finansijski pomagala narko - mafija Albanaca sa Kosova i Metohije, saznaje naš portal

Uhapšeni narko bos Darko Šarić, koji se nakon 4. godine skrivanja po zemljama Latinske Amerike i Južne Afrike našao u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Beogradu, imao je pomoć Albanske mafije sa Kosova i Metohije koji su mu finansirali bekstvo ilegalan život u kojem nije nimalo oskudevao, saznaje Telegraf.rs!

Kako saznaje naš portal iz izvora bliskih istrazi srpskom narko bosu, koji je osumnjičen za šverc 5,6 tona hokaina i za pranje 22 miliona evra, godinama je život u bekstvu finansirala grupa narko dilera Albanaca sa Kosova.

- Postoje osnovane sumnje da je grupa šiptara sa Kosova koja se takođe bavila švercom droge ali i oružja godinama finansijski pomagala Šariću da lagodno živi sve ove godine u ilegali - kaže naš izvor blizak istrazi.

Prema njegovim rečima istraga koja predstoji će tek pokazati da li je ta "mafija" bila ogranak kriminalne organizacije kojom je navodno upravljao Šarić ili je ona iz nekog drugog poriva finansijski pomagala srpskom narko bosu u skrivanju.

Podsetimo Darko Šarić rano jutros je avionom sa podgoričkog aerodroma i posle susreta sa majkom, sinom i suprugom prebačen u Beograd gde je direkto odvežen na saslušanje u Specijalni sud.

Advokat Radoslav Bačević, koji je danas prisustvovao saslušanju Darka Sarića u Specijalnom sudu, kaže da je njegov klijent objasnio gde se nalazio proteklih godina.

- Rekao je da se kretao po Latinskoj Americi i delom po Južnoj Africi. Odlučio je da se dobrovoljno preda, pošto su ga naše i crnogorske službe locirale - kaže Bačević.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i koordinator svih službi bezbednosti Aleksandar Vučić je na otvorenoj sednici vlade jasno poručio da će slučaj Šarić biti do kraja ispitan i da "nema šanse da on dobije status zaštićenog svedoka".

(Telegraf.rs)