Ova lista poslednjih želja dečaka na samrti će vas rasplakati (VIDEO)

Džejk Stounking (19) boluje od retkog oblika raka na mozgu, ostalo mu je samo nekoliko meseci života koje je odlučio da iskoristi ispunjavajući poslednje želje koje je zapisao na listu koju stalno dopunjuje

Džejku Stounkingu iz Oregona sa 14 godina otkriven je redak oblik raka mozga, on sada ima 19, ali prognoze nisu optimistične, jer se bolest vratila. Sve ovo nateralo je tinejdžera da napravi listu poslednjih želja.

- Imao je tumor veličine loptice za golf koji mu je uklonjen - rekao je njegov otac Tod, prisećajući se teške operacije kroz koju je prošao njegov sin 2009. godine. On je dodao da je dečak u tom periodu imao samo 50-ak kilograma, a nakon intervencije morao je ponovo da uči kako da jede i hoda.

Iako su mislili da je Džejk pobedio bolest, u februaru su saznali da se ona vratila.

- Mislili smo da raka više nema. Ispitivanja su rađena prvo svaka tri, zatim svakih šest meseci, pa onda svakih godinu dana. U februaru su nam rekli da se vratio. Lekari su nam saopštili da mu je ostalo još tri meseca života - rekao je Džejkov otac i dodao da je on trenutno na eksperimentalnim terapijama koje bi mogle da mu omoguće dodatne godine života

Suočen sa smrću Džejk jedne noći nije mogao da zaspi i odlučio je da sastavi listu želja koje namerava da ispuni u periodu koji mu je preostao.

- Ležao je i razmišljao, tad je napisao prvu listu koju je kasnije dopunjavao. Trudimo se da pratimo listu i ispunjavamo mu svaku želju koju je poželeo -rekao je njegov otac Tod.

Na Džejkovom spisku našle su se sasvim jednostavne stvari za jednog tinejdžera: on napisao da želi da ode u lov na losose, istetovira se, kao i da poseti striptiz bar što je u međuvremenu i uradio.

- Džejk je na spisak stavio stvari za koje zna da su ostvarive. Svesni smo da se bliži momenat, ali mu je prilično dobro i nadamo se da ćemo uspeti da mu ostvarimo sve zamisli - dodao je otac.

Džejk je do sad ispunio pet stvari, od 17 koje je nabrojao na listi.

- Neki 19-godišnjaci stradaju u saobraćajnim nesrećama, a njihovi roditelji tada žale što nisu proveli više vremena sa njima. Mi s te strane imamo sreću što imamo puno dana koje možemo provesti s njim -rekao je njegov otac i dodao da bi mu možda bilo lakše da prebrodi situaciju da njegov sin nije ujedni i njegov najbolji prijatelj i jedan poseban mladić.

- Svi imaju određeno vreme na Zemlji koje im je preostalo, moje je samo malo kraće - rekao je Džejk kroz suze.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: abcnews.go.com)