Ekipa Filomene pozdravila publiku FEST-a! (VIDEO)

Jedna od producentkinja filma je i Gabrijela Tana, ćerka čuvenog Dan Tane, koja je beogradskoj publici poželela dobro veče na srpskom

Pred projekciju filma "Filomena", na ovogodišnjem Festu, publici se predstavila autorska ekipa filma. Reditelj Stiven Frirs se prvi zahvalio publici, a zatim pozvao svoje saučesnike - glumca i koscenaristu Stiva Kugana, koji se takođe pojavljuje u filmu, i scenaristu Džefa Poupa, za koga je rekao da menja Džudi Denč.

Kako kaže, Džudi Denč trenutno brani britansku imperiju u Indiji, pa se izvinjava što nije mogla da dođe. Potom je najavio producentkinje Trejsi Sevard i Gabrijelu Tanu, za koju je napomenuo da je nekako povezana sa Srbijom, ali nije sasvim siguran kako. Tana, ćerka čuvenog Dan Tane, publici je poželela dobro veče na srpskom, a potom je za mikrofon stao Kugan.

- Veoma mi je drago što smo ovde. Bili smo nominovani za četiri Oskara, ali nismo osvojili nijedan, mi mislimo da je to skandalozno. Posebno mi je drago što smo ovde baš sa ovim filmom, jer smo veoma ponosni na njega, a ponosni smo i zbog Gabi jer ona ima jaku ličnu vezu sa Srbijom - rekao je Kugan.

Stiv Kugan iza sebe ima podugačku karijeru, što glumačku što scenarističku, pa se nametnulo logično pitanje šta je u ovom filmu bilo primarno.

- Pisanje je bilo najvažnije, i u jednom trenutku nije uopšte trebalo da glumim u filmu. Ali kako smo pisali scenario, shvatio sam da je uloga Martina jako dobra, pa sam kao producent odlučio da je dodelim sebi. Gluma je naravno jako važna, ali ako me pitate šta je važnije, to je pisanje, morali smo da se uverimo da je scenario pristojan pre nego što bi bilo ko pristao da se bavi njime, uključujući i mene - nastavio je priču glumac i scenarista.

Gabrijela Tana je ispričala svoja iskustva.

- Kada je me je Stiv kontaktirao sa ovom idejom, nije čak mislio ni da treba da napiše scenario, samo je mislio da je ovo film koji bi trebalo da se snimi i želeo je da bude deo nečega što je smatrao da je bitno. Nije imao dovoljno samopouzdanja da napiše scenario u početku, to je bio evolutivni proces - rekla je Gabrijela Tana.

Pogledajte trejler za film "Filomena":

(Telegraf.rs)