BABIĆ: Pet uslova za buduće koalicione partnere

Član predsedništva naprednjaka je rekao da SNS u kampanji promoviše politiku budućnosti, snažnijih reformi i izgradnju stabilnog evropskog društva

Budući koalicioni partneri Srpske napredne stranke (SNS) treba da ispune pet uslova - prihvatanje politike SNS-a, snažnih reformi i izgradnje stabilnog društva, još jače borbe protiv korupcije i kriminala, ubrzanja u evropskim integracijama, posvećenosti poslu i jačanju investicionog ambijenta koji će zaposliti ljude u Srbiji, rekao je član predsedništva SNS Zoran Babić.

On je za list "Danas", na pitanje da li je Ivica Dačić "prokockao svoju šansu", rekao da će "budući premijer Aleksandar Vučić, izabran voljom građana, a ne tajkuna, pokazati kakvog predsednika Vlade je Srbija dugo čekala i kakvog zaslužuje".

- Politike koje su sprovodile vlade do 2012. godine su jele i ljude i radna mesta, a hranile tajkune i političare. Reformske mere koje mi predlažemo zaposliće ljude, a pojesti tajkune i njihove političare - ocenio je Babić.

Babić je istakao da SNS u kampanji "promoviše politiku budućnosti, snažnijih reformi i izgradnju stabilnog evropskog društva".

- Ukoliko se neko ne zalaže za ove vrednosti i smatra da je to kritika, onda to više govori o njima nego o SNS. Jedini rivali koji žele da nas zaustave i vrate naše društvo nazad su tajkuni i tajkunski političari. SNS pravi koaliciju sa građanima Srbije - naglasio je Babić.

(Telegraf.rs / Tanjug)