CESID: SNS osvaja 44 odsto glasova

Direktor Cesida Marko Blagojević naveo je da istraživanje pokazuje da je tri i po miliona birača opredeljeno, a taj broj raste, tako da se može očekivati da na izbore izađe oko četiri miliona birača

Srpska napredna stranka osvojiće na izborima 16. marta 44 odsto glasova, a drugoplasirana biće koalicija oko SPS-a sa 13 odsto glasova, pokazalo je najnovije istraživanje Cesida.

Prema ovom istraživanju, obavljenom od 22. do 28. februara na reprezentativnom slučajnom uzorku od 1.188 ispitanika metodom razgovora licem u lice, NDS Borisa Tadića osvojiće osam, DS sedam, LDP šest, DSS pet, URS i Dveri po četiri, SRS tri, a ostali šest odsto glasova.

Direktor Cesida Marko Blagojević rekao je da 44 odsto podrške za naprednjake i mnogo malih stranaka koje se bore da pređu cenzus, pred SNS postavlja samo pitanje da li će osvojiti apsolutnu većinu.

- Istraživanje pokazuje da je tri i po miliona birača opredeljeno, a taj broj raste, tako da se može očekivati da na izbore izađe oko četiri miliona birača i ključ je upravo u onima koji će se tek opredeljivati. Prema sadašnjem istraživanju, naprednjaci sami mogu da imaju većinu - rekao je Blagojević.

On smatra da će u parlament ući i stranke manjina - SVM i SDA Sulejmana Ugljanina, a postoji šansa da i Albanci imaju svog poslanika.

(Telegraf.rs)

Teme