Demonstranti zarobili 67 policajaca u Kijevu

Da bi oslobodila zarobljene policajce, policija "ima pravo da upotrebi sva sredstva koja dopušta zakon, uključujući oružje", navodi BBC. Za sada nema nikakvih informacija u vezi sa njihovim zdravstvenim stanjem i sudbinom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine saopštilo je danas da su demonstranti zarobili 67 policajaca, čija je sudbina za sada nepoznata.

- Tokom napada radikalnih demonstranata na snage bezbednosti zarobljeno je 67 policajaca. Za sada nema nikakvih informacija u vezi sa njihovim zdravstvenim stanjem i sudbinom - navodi se u saopštenju, a prenosi "Raša tudej".

Da bi oslobodila zarobljene policajce, policija "ima pravo da upotrebi sva sredstva koja dopušta zakon, uključujući oružje", navodi BBC.

Masovni ulični neredi izbili su u utorak i do sada je u sukobima, prema podacima Ministarstva zdravlja, poginulo 35 osoba. Sukobi su nastavljeni i ranije danas, iako je sinoć proglašeno primirje.

Strani mediji prenose današnje saopštenje ministarstva unutrašnjih poslova da je ukrajinskim snagama bezbednosti u centru Kijeva odobrena upotreba vatrenog oružja za samoodbranu.

(Telegraf.rs / Tanjug)