U Valjevu otkriveno 1.000 pijanih vozača!

- Prošle godine je alkotestirano oko 14.400 vozača na području Valjeva, a u alkoholisanom stanju smo zatekli 958 vozača, što uopšte nije mali broj. Od skoro 1.000 pijanih vozača, 302 lica su zadržana u policijskoj zgradi na trežnjenju - kaže komandir saobraćajne policije Aleksandar Vilotejević

Tokom prošle godine policija u Valjevu je otkrila je skoro 1.000 pijanih vozača.

Komandir saobraćajne policije Aleksandar Vilotejević kaže za Telegraf da u Valjevu ima oko 30.000 automobila, tako da brojka od 1.000 pijanih vozača nije zanemarljiva. On navodi da je alkohol, pored brze vožnje, jedan od glavnih uzročnika saobraćajnih nezgoda.

- Prošle godine je alkotestirano oko 14.400 vozača na području Valjeva, a u alkoholisanom stanju smo zatekli 958 vozača, što uopšte nije mali broj. Od skoro 1.000 pijanih vozača, 302 lica su zadržana u policijskoj zgradi na trežnjenju- kaže Vilotijević.

Saobraćajna policija u dane vikenda ima pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju. Praksa pokazuje da svakog vikenda saobraćajci otkriju 5-6 pijanih vozača, a neretko se dešava da za volan sedaju i žene koje su u alkoholisanom stanju.

Na području Valjeva do sada je oduzeto 211 vozačkih dozvola. Reč je o vozačima koji su za dve godine dobili 18 kaznene poena i oni će, uz plaćanje visoke novčane kazne, ponovo morati da polažu vozački ispit.

(S. S.)