Pas ispunio poslednju želju nepokretnog dečaka na samrti (VIDEO)

Kaleb Akosta sa Floride boluje od raka na mozgu, iako lekari ne žele da daju nikakve prognoze on je odlučio da sebi ispuni poslednju želju i surfuje sa umiljatim psom

Kaleb Akosta (15) dečak sa Floride boluje od vrlo agresivnog tumora na mozgu koji se proširio i ostavio ga u invalidskim kolicima. Iako lekari ne daju nikakve prognoze dečak je već sebi počeo da ispunjava poslednje želje, a jedna od njih je surfovanje sa zlatnim retriverom.

Kaleb je psa po imenu Rikošet video na televiziji i odmah je poželeo da "zajaše" talase zajedno sa njim. Njegova želja napokon se ispunila na plaži Del Mar u Kaliforniji.

Akosta, koji je ostao nepokretan nakon što je drugi tumor zahvatio kičmenu moždinu, dovezao je svoja kolica do talasa, bacio ih i popeo se na dasku pored psa koji je veselo mahao repom, a zatim su zajedno surfovali talasima.

- Rikošet je bila počastvovana što je mogla da mu ispuni želju - rekli su njeni vlasnici. Oni i dresirana Rikošet pomogli su mnogim ljudima sa hendikepom, uključujući i nekadašnje vojnike, ranjene u ratu.

- Moj sin je neverovatan dečak. Uprkos svom bolu i svim teškoćama kroz koje prolazi, smeje se. Jači je od svih nas, bez sumnje - rekla je njegova majka Keti.

Od kad mu je prošlog leta otkriven veoma rak mozga, ovaj hrabri mladić sa Floride odlučio je da se bori do samog kraja.

Zbog svoje bolesti Kaleb se školuje od kuće, želi da dobije diplomu, baš kao i njegovi prijatelji, istovremeno ide i na hemoterapije i fizikalne terapije.

- Nikad nam nisu rekli šta da očekujemo i koliko će Kaleb živeti, ali mi ne želimo ni da pitamo - navedemo je na njegovoj Fejsbuk stranici.

Nakon surfovanja sa zlatnim retriverom Kaleb je rekao da se oseća "skoro kao normalan, napokon".

- Sjajno je biti slobodan, ne brinuti ni o čemu i imati nekog ko vam pruža ravnotežu - rekao je mladić mazeći psa po glavi.

Kalebov naredni sin je, kako on kaže, da uspe da pobedi rak i svima kaže da je najzad zdrav.

Pogledajte video: 

(Telegraf.rs)