Radnici Jumka blokirali autoput Niš - Skoplje! (VIDEO)

– Nećemo dozvoliti odvijanje saobraćaja dok nam se problemi ne reše ili dok neko iz republičke Vlade hitno ne dođe ovde - poručuju radnici koji nisu primili platu mesecima

Više od 1500 radnika „Jumka“ u Vranju, blokiralo je autoput Niš-Skoplje, kod sela Ranutovac.

Kolona štrajkača krenula je oko 9.30 sati od motela „Vranje“ ka Beogradu i zaustavila se kod sela Ranutovac, javio je "OK radio".

Takođe, blokiran je i stari put Vranje - Vladičin Han, a saobraćaj je u potpunom prekidu, tako da su kilometarske kolone automobila, kamiona i autobusa  sa obe strane, ka Nišu i Skoplju.

Prema rečima predsednice ASNS u „Jumku“, radnici će na autoputu ostati do dolaska premijera Ivice Dačića ili potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

– Krenuli smo u Beograd pešaka i nadamo se da ćemo da stignemo za pet do sedam dana. U Ranutovcu pravimo pauzu za doručak i tražimo da nam se donesu mobilni toaleti.  Nećemo dozvoliti odvijanje saobraćaja dok nam se problemi ne reše ili dok neko iz republičke Vlade hitno ne dođe ovde. Imaju helikoptere, pa mogu da budu u Vranju za pola sata. Sada se dogovaramo da donesemo kazan i da kuvamo pasulj za ručak. Od ovoga ne odustajemo – kaže Veličkovićeva.

Predsednik Samostalnog sindikata u „Jumku“ Slađan Mitić ističe da ni policija neće uspeti da spreči blokadu auto - puta.

– Morali smo da se odlučimo na ovakav korak i da radikalizujemo proteste. Tražimo hitan razgovor sa vlastima u Beogradu, tako da ćemo pešaka otići tamo, ukoliko oni ne dođu ovde. Za sada nemamo nikakvih problema – kaže Mitić.

(Telegraf.rs)