Gojković: SNS insistira na izborima i u Vojvodini

- Mi iz SNS računamo na sve građane Srbije da prepoznaju politiku koja može da dovede do stabilne, moderne i ekonomski prosperitetnije države - kaže član Predsedništva SNS-a

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković izjavila je danas da naprednjaci insistiraju na tome da se raspišu izbori u Vojvodini.

Gojković je rekla da je u Vojvodini katastrofalna ekonomska situacija, zbog katastrofalnog rada Demokratske stranke i predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića i da je donošenje neustavnog statuta i zakona o prenosu nadležnosti AP Vojvodine doživelo poliički debakl.

Gojković je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, najavila da će rezultati izbora u Srbiji za republički parlament pokazati da li je SNS u pravu, kada govori da pokrajinska vlada nema više legalitet.

- Mi iz SNS računamo na sve građane Srbije da prepoznaju politiku koja može da dovede do stabilne, moderne i ekonomski prosperitetnije države - najavila je Gojković.

Ona je ukazala da je uložen veliki novac u kampanju protiv predsednika SNS i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, jer je, kako je ocenila, određenim krugovima stalo da se u Srbiji ništa ne promeni.

Reč je o onima, kako je navela Gojković, koji su nezadovoljni primetnom borbom protiv kriminala i korupcije, zbog toga što je Vučić uspeo da sa pravosudnim organima, završi istrage u vezi 24 sporne privatizacije preduzeća i "koji bi voleli da jezik novca ponovo vlada Srbijom".

(Telegraf.rs / Tanjug)