EPS: Neće biti problema sa računima ovog meseca

- Ukoliko se scenario sa računima za struju ponovi, tražiću smenu direktora distribucija - izjavio je v.d. direktora EPS-a Aleksandar Obradović

Elektroprivreda Srbije (EPS) je u 2013. ostvarila profit od 20 milijardi dinara, a svi se bave samo propustima s decembarskim računima, izjavio je v.d. direktora EPS-a Aleksandar Obradović, ističući da će ovog meseca biti sve u redu sa računima za struju.

- Ukupno su stigle 48.494 reklamacije, što je 1,5 odsto od 3,5 miliona računa, koliko EPS mesečno pošalje. Opravdana je bila polovina reklamacija i računi su ispravljeni - rekao je Obradović u razgovoru za "Blic".

On smatra da ovaj problem uopšte ne zaslužuje razmere koje je poprimio u medijima jer je svih prethodnih godina tačnost računa 99,6 odsto, dakle 0,4 odsto bude ispravljeno tokom reklamacija.

- Ipak, ne želim da kažem da se ništa nije dogodilo jer je broj pogrešnih računa u decembru skočio na 0,7 odsto ukupnih računa. Ukoliko se ovakav scenario ponovi, tražiću smenu direktora distribucija - istakao je Obradović.

Na pitanje zašto direktori nisu odmah smenjeni, on je odgovorio da je to "zato što nije bilo namere da se račun poveća".

(Telegraf.rs / Tanjug)