ZAGREB: Uhapšena dvojica muškaraca, zaplenjen eksploziv, oružje i droga

Uhapšeni muškarci, stari 48 i 71 godinu, od ranije su poznati policiji, a u njihovoj kući zaplenjeno je 29 kilograma eksploziva, laboratorija za gajenje indijske konoplje, veća količina droge, tri automatske puške, šest bombi, kao i veća količina municije

Zagrebačka policija uhapsila je dvojicu muškaraca i zaplenila oko 29 kilograma eksploziva, različito oružje, laboratoriju za kućni uzgoj indijske konoplje, veću količinu droge i 23, verovatno, falsifikovana pečata opštinskih sudova u Hrvatskoj.

Uhapšeni muškarci, stari 48 i 71 godinu, od ranije poznati policiji, predati su pritvorskom nadzorniku, a kriminalistička istraga o ovom slučaju je u toku, rečeno je na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi.

Među zaplenjenim oružjem su tri automatske puške, šest ručnih bombi, signalni pištolj, veća količina municije, detonatorske kapisle, precizira Hina.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Danijel Žugel izvestio je da je policija imala informacije da 48.godišnjak na području Vrapča, u kući koju je pre dve godine iznajmio od 71.godišnjaka, uzgaja marihuanu.

Kuća je pretražena pre dva dana, kada su i pronađene droga i laboratorija s opremom za uzgoj marihuane koju je prodavao na ilegalnom tržištu, a koliko je prodajom zaradio i da li su "partneri" u poslu delili zaradu utvrdiće policija.

Protiv njega je podneta krivična prijava zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine drogama, potvrdio je Žugel.

Pretragom kuće u kojoj živi 71.godišnjak pronađeni su eksploziv, oružje i municija,a protiv njega je podignuta krivična prijava zbog nedopuštenog posedovanja i držanja oružja i eksploziva.

(Telegraf.rs / Tanjug)