Princ Čarls čamcem i na traktoru obišao poplavljena sela (FOTO) (VIDEO)

Princ od Velsa pokrovitelj je Pričevog seoskog fonda koji daje donacije za ruralne projekte i pomoć u vanrednim situacijama, pa je ovim povodom izdvojeno 60.000 evra iz fonda

Britanski princ Čarls pridružio se danas aktivistima Prinčevog seoskog fonda i posetio područje Somerset Levels na jugozapadu Velsa pogođeno poplavama, javio je britanski BBC.

Princ od Velsa razgovarao je sa meštanima pre nego što je krenuo u obilazak područja, čija sela su i dalje odsečena zbog poplava, a do kojih je princ Čarls stigao čamcem. Obilazak područja, prinč Čarls je nastavio na prikolici traktora duž poplavljenih puteva.

Britanska vlada izdvojila je 360.000 evra za pomoć seoskim opštinama pogođenim obilnim zimskim poplava, čime je ukupna novčana pomoć dostigla 8,5 miliona evra.

Princ od Velsa pokrovitelj je Pričevog seoskog fonda koji daje donacije za ruralne projekte i pomoć u vanrednim situacijama, pa je i ovim povodom izdvojeno 60.000 evra iz fonda. Istu svotu je izdvojio i princev kum, vojvoda od Vestminstera.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)