Poštanska štedionica isplaćuje depozite Univerzal banke

Osigurani iznos depozita je 50.000 evra po deponentu i biće isplaćen u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva

U ekspoziturama Poštanske štedionice sutra počinje isplata osiguranih depozita u Univerzal banci, kojoj je oduzeta dozvola za rad. Osigurani iznos depozita je 50.000 evra po deponentu, utvrđen nakon potraživanja banke u stečaju prema deponentu.

Isplata osiguranih depozita u Univerzal banci, kojoj je oduzeta dozvola za rad i u kojoj je Privredni sud u Beogradu pokrenuo stečajni postupak, počeće sutra u ekspoziturama Poštanske štedionice, najavila je Agencija za osiguranje depozita Srbije.

Osigurani iznos depozita je 50.000 evra po deponentu, utvrđen nakon potraživanja banke u stečaju prema deponentu.

Isplata dinarskih depozita je u dinarima, a deviznih u evrima, po srednjem kursu evra na dan donošenja rešenja nadležnog suda o pokretanju postupka stečaja.

Poštanska štedionica je objavila da će isplata deponenata u Univerzal banci biti omogućena u njenih 60 ekspozitura u Srbiji.

Osigurani iznos depozita biće isplaćen u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva. Deponenti Univerzal banke imaju pravo da podnesu zahtev za isplatu osiguranog iznosa u roku od tri godine od pokretanja stečaja banke.

Narodna banka Srbije (NBS) oduzela je 31. januara dozvolu za rad Univerzal banci i imenovala Agenciju za osiguranje depozita za administratora.

(Telegraf.rs)