Maloletnici plastičnim pištoljem i satarom pljačkali pumpe

Podrška dvojici mladića i devojci iz Kraljeva bio je taksista. Policija ih je uhvatila dok su u Kragujevcu pokušali da podele plen

Troje maloletnika iz Kraljeva, dva mladića i devojka od 17 godina, sa plastičnim pištoljem i satarom u rukama, prošle noći su opljačkali dve benzinske pumpe između Kraljeva i Kragujevca.

Podrška im je bio taksista M. J. (33), takođe Kraljevčanin. Policija ih je zatekla dok su rano jutros iza tržnog centra "Plaza" u Kragujevcu pokušali da podele plen.

Policija sumnja da su troje maloletnika od 17 godina sa taksistom M. J. njegovim vozilom ''dačija logan'' krenuli iz Kraljeva prema Kragujevcu da bi usput opljačkali nekoliko benzinskih pumpi.

- Sa sobom su poneli plastični pištolj i sataru. Najpre su svratili, oko četiri sata ujutru, na benzinsku pumpu ''Lukoil'' u Ravnom Gaju, na ulazu u Kragujevac iz pravca Kraljeva. Taksista i devojka su čekali u autu, a dvojica maloletnika su preteći radniku ukrali kasu - kaže sagovornik Telegrafa iz policije.

Ekipa je odmah nastavila ka Kragujevcu. U naselju Stanovo skoro na isti način ukrali su kasu sa novcem i nešto cigareta od zaposlenih na benzinskoj pumpi ''NIS Jugopetrol''.

Protiv M. J. i troje maloletnika iz Kraljeva kragujevačka policija će Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu podneti krivične prijave zbog sumnje da su izvršili ova razbojništva.

Kraljevačka policija troje maloletnika sumnjiči i za teške krađe, obijanje sportskih kladionica u tom gradu.

(M. M.)