NIKOLIĆ: Navijaću da pobedi SNS!

Upitan da li će se uključiti aktivno u kampanju, Nikolić je odgovorio da nikome nije potreban "aktivno u kampanji", ali da ne može da bude neutralan u odnosu na učesnike i rezultate izbora

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio da je predsednik svih građana, ali da mu nisu sve stranke iste i da će na vanrednim parlamentarnim izborima "navijati da pobedi SNS".

- Predsednik sam svih građana Srbije, svi su mi jednaki, ali nisu mi jednake sve političke stranke - rekao je Nikolić za RTS-u.

On je objasnio da je bio kandidat SNS na predsedničkim izborima i da misli da je "ta odlučujuća snaga koja je državu i društvu nedostajala na vreme formirana, sazrela i da je na vreme utvrdila svoju politiku i počela da je ostvaruje".

- Ne želim nikome da na izborima bude neutralan i da ga ne zanima ko će da ih dobije, jer time svoju sudbinu stavljate u ruke drugoga i sebe lišavate prava - rekao je Nikolić.

Upitan da li će se uključiti aktivno u kampanju, Nikolić je odgovorio da nikome nije potreban "aktivno u kampanji", ali da ne može da bude neutralan u odnosu na učesnike i rezultate izbora.

Nikolić je izjavio da je postalo jasno da vlada u dosadašnjem sastavu više ne može dalje da funkcioniše dodavši da je rekao lideru SNS Aleksandru Vučiću da je vreme da bude premijer.

Nikolić je naglasio da je vlada obavila veliki deo posla, ali da u sastavu u kom je do sada bila više ne može da funkcioniše, jer premijer nije više onaj ko vodi ceo orkestar.

- Nekako mi je postalo jasno da premijer nije onaj ko vodi ceo orkestar, a od orkestra se stvaraju manji koji sviraju svako svoju deonicu, a potom su pojedini ministru počeli da iskaču - rekao je Nikolić.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS, Tanjug)