TITOVA UNUKA: Snimiću film o dedi

- Bio bi to film o odnosu koji sam imala s dedom, moj obračun s detinjstvom - rekla je Saša Broz koja radi kao umetnička direktorka riječke Opere

Unuka Josipa Broza Tita, Saša Broz, izjavila je da bi želela da snimi film o dedi. Iako je još samo na nivou želje, veruje da će jednom postati realnost.

- Bio bi to film o odnosu koji sam imala s dedom, moj obračun s detinjstvom - rekla je Saša Broz u intervjuu "Dalmacijanjuz".

Saša, ćerka Miše Broza, koja radi kao umetnička direktorka riječke Opere, rekla je da je njen deda bio ljubitelj opere, prenosi Fonet.

- Istina, voleo je operu, a operske pevačice volele su njega. Imam pravo da kažem da je bio beskrajno drag, duhovit, šarmantan i tolerantan, deda kakvog samo možeš poželeti - rekla je ona.

Ona je priznala je i da je zbog njega i prezimena dobila više medijskog prostora i da je i to, kao i sve u životu, medalja sa dve strane.

Kako je rekla, "svi su nečiji unuci i unuke, to shvatam kao neminovnu činjenicu. Malo je manje interesantno kad svakodnevno surfuješ po portalima ili čitaš novine, pa nema zapravo medija koji se na neki način ne bavi mojim prezimenom".

- Želim da me doživljavaju prvenstveno kroz moj rad, a ne kroz moje poreklo. S druge strane, bila bih licemerna kad bih rekla da nisam dobila puno više medijskog prostora zbog svog prezimena. Pokušavam, zapravo, pametno da balansiratam s time - naglasila je Saša Broz.

(Telegraf.rs)