Vrujčani blokirali put zbog doseljavanja azilanata!

Tridesetak azilanata iznajmilo je kuću u Gornjoj Toplici, kraj Banje Vrujci. Nezadovoljni meštani, blokirali su put i tražili njihovo hitno iseljavanje

Meštani Gornje Toplice i Banje Vrujci održali blokirali su dana put Ljig-Valjevo kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što je oko trideset azilanata petnaestak dana bilo naseljeno u jednoj vili u Gornjoj Toplici.

Meštani smatraju da bi doseljavanje azilanata u ovo mesto naškodila turizmu, pogotovo na početku nove turističke sezone.

- Oni su došli i samim tim su ugrozili naše stanovnike ovde. Svi su zabrinuti za bezbednost i ugrožen je banjski turizam od čega mi živimo. Obraćali smo se svima i apelovali da Banja Vrujci nije mesto za naseljavanje azilanata. Protesti će trajati dok ne budemo dobili uverenje da se tako nešto neće više dešavati - kaže Željko Milovanović, predsednik Mesne zajednice Banja Vrujci i dodaje da azilanti nistu pravili nikakve incidente.

Milorad Ivanović, vlasnik vile u kojoj su bili smešteni azilanti, nije želeo da daje izjave o njihovom naseljavanju.

Komesarijat za izbeglice i migracije republike Srbije naveo je da nema veze sa smeštanjem azilanata u privatnu kuću u Gornjoj Toplici. Po Zakonu o azilu, tražioci azila sa urednim papirima koje im je izdao MUP Srbije imaju pravo i da sami reše pitanje svog smeštaja, pa tako i samostalno iznajme kuću ili stan.

(Telegraf.rs)