BOŽIĆNI RAT - Amfilohije: CPC nekako služi Bogu! Mihailo: Klonite se srpskih sveštenika!

Mitropolit Amfilohije u božićnom obraćanju rekao da i pripadnici CPC na neki način služe Bogu, a mitropolit CPC Mihailo pozvao vernike da se klone srpskih sveštenika

Glavne božićne liturgije danas se služe u Podgorici, u Hramu Hristovog vaskresenja, i u Dvorskoj crkvi kod Dvorca kralja Nikole na Cetinju.

Liturgiju u Hramu Hristovog vaskresenja služio je mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije, a u Dvorskoj crkvi mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Pristalice dve pravoslavne crkve u Crnoj Gori nalagali su na Badnji dan badnjake posebno, na Cetinju, u Podgorici i Nikšiću.

Mitropolit Amfilohije je ove godine u božićnim obraćanjima poslao pomirljivije poruke nego prethodnih godina u odnosu na kanonski nepriznatu Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

On je rekao da i pripadnici te crkve "na neki način služe Bogu", ali ih je pozvao na jedinstveno loženje badnjaka ispred Cetinjskog manastira.

Mitropolit CPC Mihailo, međutim, pozvao je vernike te crkve da se "klone srpskih sveštenika", jer, kako je naveo, oni svoju misiju u Crnoj Gori zasnivaju na lažima.

(Telegraf.rs / Tanjug)