JADNIČAK: Sva neuspešna rukovanja francuskog predsednika

Fransoa Oland ne uživa popularnost u svojoj zemlji, a izgleda ni među svojim inostranim kolegama, pa je tako doživeo više "hladih tuševa" pri pokušaju rukovanja sa njima

Fransoa Oland imao je problematičan predsednički mandat, ako je suditi po slikama, koje je objavio holandski list "Volkskrant", na kojima francuski predsednik bezuspešno pokušava da se rukuje sa svetskim zvaničnicima.

Uprkos domaćim problemima, očekivao je da će drugi lideri biti spremni da mu pruže ruku prilikom pozdrava, ali izgleda da je imao poteškoća i sa tim. Serija fotografija koju je napravio holandski list pokazuje sva neuspešna rukovanja Olanda u 2013. godini.

Među onima koji su Olandu uskratili čvrst stisak ruke su: iranski predsednik Hasan Rohani, predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, ruski premijer Dmitrij Medvedev, hrvatski premijer Zoran Milanović, južnokorejska predsednica Park Geun Hje, predsednica Kostarike Laura Ćinćilom i danska premijerka Hele Torning- Šmit.

Podsetimo, sudeći po anketama Oland je najnepopularniji francuski predsednik, koji izgleda ne uživa bolju slavu ni među svojim kolegama.

(Telegraf.rs)