KRUŠEVAC: Prvorođenim bebama po 50.000 dinara

Čestitke su dobile Jelena Rašković iz Beograda, koja je u dvadeset tri minuta posle ponoći na svet donela dečaka teškog 3,1 kilograma i Kruševljanka Olivera Agatonović koja je jutros u 10.45 dobila devojčicu tešku 3,8 kilograma

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić uručio je danas dve poklon čestitke u vrednosti od po 50.000 dinara roditeljima prvorođenih beba u 2014.godini.

Čestitke su dobile Jelena Rašković iz Beograda, koja je u dvadeset tri minuta posle ponoći na svet donela dečaka teškog 3,1 kilograma i Kruševljanka Olivera Agatonović koja je jutros u 10.45 dobila devojčicu tešku 3,8 kilograma.

- Prošle noći je rođen Janko, dugačak 49 santimetara, i evo sada se upoznajemo - rekla je Tanjugu majka prvorođene bebe Jelena Rašković zahvalivši gradskoj upravi u Kruševcu na poklon čestitki.

- Porođaji su urađeni operativnim putem, bebe su u sasvim dobrom stanju, a i njihove mame -  rekao je novinarima načelnik ginekološko – akušerskog odeljenja Blagoje Milovanović.

Prema podacima ovog odeljenja u 2013. godini rođeno je 1.650 beba što je manje u odnosu na prethodne godine.

Nezaposlene porodilje će i ove godine iz lokalnog budžeta dobijati dva puta jednokratnu pomoć od po 20.000 dinara za šta je opredeljeno oko 57 miliona dinara.

(Telegraf.rs / Tanjug)