Lider Severne Koreje preti nuklearnim ratom!

Kim Džong-Un je u novogodišnjoj poruci izjavio da će Korejsko poluostrvo zadesiti nuklearna katastrofa ukoliko tu opet izbije rat!

Lider Severne Koreje Kim Džong-Un je u novogodišnjoj poruci izjavio da će Korejsko poluostrvo zadesiti nuklearna katastrofa ukoliko tu opet izbije rat!

Uz "čestitku" on je dodao i upozorenje da u tom slučaju ni Sjedinjene Američke Države neće biti bezbedne.

- Suočeni smo s opasnom situacijom u kojoj jedan mali, slučajni vojni sukob može da rezultuje sveopštim ratom - rekao je Kim u novogodišnjoj poruci emitovanoj na državnoj televiziji.

Severnokorejski lider je dodao da neće moliti za mir i obećao da će štititi svoju siromašnu, ali nuklearno naoružanu zemlju snažnim odbrambenim merama protiv neprijatelja.

Džong je u novogodišnjoj poruci ponovno nazvao svog nekad moćnog teču Džang Song Teka "đubretom" i pohvalio njegovo nedavno pogubljenje kao "odlučnu akciju".

- Naša partija je preduzela odlučnu akciju da izbaci đubre iz svojih redova. Pravovremena i ispravna odluka partije da pročisti antipartijske i antirevolucionarne elemente je pomogla da zacementiramo solidarnost unutar stranke - istakao je severnokorejski lider, dodajući i da je time jedinstvo zemlje pojačano "sto puta".

(Telegraf.rs / Tanjug)