NOVOGODIŠNJE ŽELJE YU OMLADINE ZA 1967: Da nam dođu Stonsi, a ne Bitlsi! (FOTO)

Želje i strahovi jugoslovenske omladine ne razlikuju se mnogo od onih današnje. Pročitajte šta su tadašnji omladinci želeli - od toga da u njihovom gradu nastupe Stonsi, preko želja da dobiju poziv za JNA i da posete Jadransko more

Davne 1966. godine u jednim, tada jugoslovenskim novinama "Plavac", objavljena je anketa s pitanjima: "Šta biste sve želeli za Novu godnu?", "Čemu se veselite", "Šta želite u narednoj godoni?".

Tadašnji omladinici nisu bili lenji - odgovarali su brzo i iskreno, a govorili su o ljubavi, školi, putovanjima, ratu u Vijetnamu, Bitlsima...

Pogledajte šta je tadašnja omaldina želela, čemu su težili i šta su im bili najveći strahovi.

Pitanje: "Čemu se veseliš?"

- Veselim se što ću konačno imati 19 godina i što mi mama više neće moći govoriti "Ti si još dete" - Milutin Bajcev, Ratkovo, Bačka.

- Želela bih da dobijem bebu koja se može češljati! - Dubravka Jug, Rijeka.

- U 67. godini najviše se veselim uređenju nove kino-dvorane u našem selu - Ivica Miling, Nova Bubovica kraj Podravske Slatine.

- Ima već dve godine kako se dopisujem s jednom divnom devojkom iz dalekog Sibira. Obećala je da će me na leto posetiti. Već sada se veselim našem sastanku i zajedničkim danima - Ankica Majnarić, uč. III-d Matematičko-fizičke gimnazije, Zagreb.

- Veselim se što me čeka poziv za JNA. Trebalo je da ove godine odem u Armiju, ali sam nenadano dospeo u bolnicu. Zato sad nestrpljivo čekam taj dan - Vladimir Smiljanić (19), Pitomača.

- Drugovi, ja se veselim što ću u 67. godini ići na Jadransko more - Franjo Puri, Ivankovo kod Vinkovaca.

- Prilici da iskažem ljubav svojoj devojci. A ono, ako baš ništa drugo, prilika da je poljubim - Nenad Mećava, Zagreb, II-a razred gimnazije.

Pitanje: "Od čega strahuješ?"

- U 67. strahujem pred trećim svetskim ratom - Branka Šijan, Krnica, VIII razred.

- U 67. strahujem da mi se ne ostvari ona kazna kojom mi je zaprijetio jedan dečkić - Danica Trupeljak, Sesvete Zagreb, VI-b.

- Pred raspadanjem VIS-a Beatles - Miran Car, Kraljevica, osn. škola VII-a.

- Strahujem pred novogodišnjim programom na TV - Davor Šverko, Pula.

- Strahujem od pojave njemačkog militarizma i nacizma - Rista Golubovski, Beograd, uč. tehničke škole MTSC, IV razred.- - Jao, samo da ne dođu Beatlesi! - Nena Nikolić, Slavonska Požega.

Pitanje: "Šta želiš u 1967?"

- Da se negde zaposlim! - Marijan Ščuri, osn. škola Rasinja VIII-a.

- Želim postići što bolji uspeh na maturi, upisati se na studije i to da mi neki časopis objavljuje pesme - Franjo Kuten, gimnazija u Vrbovcu, IV b.

- Želim da se jedna ličnost pokaje za ono što je učinila - Danica Trupeljak, Hruščica.

- Da nasledim od tetke iz Amerike hrpu dolara; povela bih sve svoje poznanike na izlet u Rio deŽaneiro i na Kopakabanu - Vera Tešinić, analitičar, Zenica.

- Da dobijem vojnu ispravu s dobrim karakteristikama - vojnik Tomo Pejić, VP 1742/2 Otočac, Lika.

- Jedina moja želja u 67. god. je da me prime kao đaka u vojnu vazduhoplovnu akademiju - Jadranka Blašković, Ogulin, škola R. Janjanin, VIII-a razred.

- Želim da mi se ostvari davna želja da dobijem novu sobu i gitaru, i da dođu Beatlesi u Pulu - Davor Šverko, (11), V-a razred, Pula.

- Najveća želja mi je da na lutriji ili bilo kako dobijem mnogo, mnogo knjiga, jer moj hobi je čitanje, a želela bih da i moji ljubimci "Rolling Stonesi" kojom srećom zalutaju u Jugoslaviju - Nena Nikolić, Slavonska Požega.

(Telegraf.rs / Izvor: yugopapir.blogspot.com)