POŠTO NOVOGODIŠNJA TRPEZA? Bez 20.000 dinara ne ulazite u prodavnicu!
Na prosečnu srpsku platu od 43.615 dinara, novogodišnja trpeza je pravi udar na kućni budžet. Proverite još jednom šta vam treba za prazničnu trpezu i koliko sve to košta
Najveći broj građana Srbije Novu godinu, tradicionalno, dočekuje kod kuće, a za takvo slavlje potrebno je između 15.000 i 20.000 dinara, što zavisi od količine hrane koju spremate.
Na prosečnu srpsku platu od 43.615 dinara, ovaj iznos, bez dileme, opterećuje kućni budžet.
Prema računici Telegrafa, četvoročlana porodica kupiće za novogodišnje praznike bar četiri kilograma pečenja, koje će da potraje nekoliko dana. Kilogram košta 1.200 dinara, pa je samo u te svrhe neophodno izdvojiti 4.800 dinara.
Na novogodišnjoj trpezi neophodno je da imate bar dva litra vina i dve flaše kisele vode, četiri litre nekog soka i litar vinjaka, a za sve to je potrebno 1.900 dinara.
Računica Telegrafa pokazuje da ovakva novogodišnja trpeza košta 14.338 dinara.
Za onu raskošniju, koja podrazumeva više vrsta mesa, salate i pića u većim količinama mora se odvojiti bar 20.000 dinara.
Nazdravlje!
(N. Sekulić)