JUNAK: Mladić uzeo pištolj i savladao pljačkaša (VIDEO)

Tužilaštvo u Sijetlu objavilo je snimak nadzorne kamere iz gradskog autobusa, na kome se vidi obračun putnika sa razbojnikom u pokušaju, kojeg je salvadao jedan putnik

Na video-snimku, koji se pojavio na internetu, vidi se kako Trevonte Braun (19) sa kapuljačom na glavi i pištoljem u ruci ide od putnika do putnika u autobusu i traži im vredne stvari.

Jedna devojka mu je predala mobilni telefon, a ostali putnici su se pravili kao da se ništa ne dešava. Pljačkaš  je zatim prišao mladiću sa naočarima, koji je u tom trenutku kucao poruke na telefonu i imao je slušalice u ušima. Kada je Trevonte prema njemu uperio pištolj, mladić je neočekivano skočio, zgrabio pištolj i počeo da ga tuče.

U prevozu, u Sijetlu, nastao je opšti haos. Neki putnici su vrištali, neki su zvali policiju, a deo je priskočio mladiću u pomoć da bi savladali razbojnika.

Policija je stigla pet minuta kasnije i odveli su već savladanog Trevontea u stanicu. Podneta je prijava protiv njega, ali on tvrdi da nije kriv. Ako bude osuđen, mogao bi da provede preko 15 godina iza rešetaka.

(Telegraf.rs)