BURAN KONCERTNI VIKEND: Svirke u Domu omladine, Božidarcu i KC Grad (VIDEO)

Veliki prezir zatvara 21. decembra turneju u Domu omladine, a sjajne svirke večeras priređuju Stuttgart Online, Multietnička atrakcija i Crvi (ex Kriške) u "Božidarcu", Ti u KC Grad i bend Brkovi u Domu omladine

Početak vikenda u prestonici najavljuje pregršt dobrih koncerata. Žurku će večeras u Domu omladine otvoriti hrvatski bend Brkovi, dok će sutradan, na istom mestu istim tempom nastaviti Veliki prezir.

Za dobar provod u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanovića 4) biće zadužena grupa Ti, dok će u "Božidarcu" u okviru festivala "Vračar Rocks" (koji se održava svakog petka), večeras publiku zagrejati bendovi Stuttgart Online, Multietnička atrakcija i Crvi (ex Kriške).

Karte za večerašnji nastup turbofolk-pank-rok sastava iz Zagreba Brkovi od 21 čas u Domu omladine koštaju 600 dinara.

Reč je o interesantnom bendu koji objavljuje izdanja bez posredništva diskografske kuće. Umesto pravih imena predstavljaju se nadimcima, albume nude besplatno, tekstovi pesama su uvredljivi i seksistički. Ipak, ovaj sastav je uobičajenu društvenu i političku tematiku panka zamenio ljubavnim tekstovima tipičnim za turbofolk i zabavnu muziku. Sadašnji pevač Šamso 69 dolazi u sastav 2007. kada je zamenio prvog pevača. Šamso 69 je autor i većine tekstova. Godine 2013. Brkovi su izdali kompilaciju na kojoj bendovi iz regije sviraju obrade njihovih pesama.

Muziku kakvu sviraju Brkovi i ranije su svirali mahom bosanski sastavi kao što su Vatreni poljubac i Nervozni poštar.

Svakako preporučujemo i da ne zaobiđete večerašnje izdanje festivala Vračar Rocks u "Božidarcu". Nastup trojca u sastavu beogradski garaž majstori Stuttgart Online, Multietnička atrakcija i Crvi (ex Kriške) od 20.00 časova možete da gledate po ceni od 400 dinara.

Svakako će biti zabavno videti čuveni dvojac Multietnička atrakcija u novoj postavi koju čine Osman Ahmed (bubnjevi, vokal,efekti) i Nemanja Kojić – Expeditor (bas, vokal, trombon, efekti). Slične promene desile su se i u bendu Kriške, koji je odnedavno promenio naziv u Crvi.

Među novim članovima ovog benda je Boris Vlastelica (Repetitor).

Grupa Ti nastupiće u Kulturnom centru GRAD od 21 čas. Karte za nastup ovog psihodeličnog elektro-pop dueta iz Beograda koštaće 350 dinara, a o tome kako sviraju Ilija Duni i Trajče Nikolovski najbolje "govori" podatak da su ranije svirali u grupama Petrol i Meatmarket, White Noise in a White Room i Čistilište.

Prvi dan vikenda otvoriće svirka Velikog prezira u Domu omladine. Mislimo da je nepotrebno posebno preporučivati svirku ovih rok veterana, 21. decembra od 21 čas, i da je dovoljno samo da kažemo da je ovo poslednji koncert "Prezira" u ovoj godini i poslednji u okviru njihove "Luksuzne turneje".

Podsetimo, jedan od povoda ovogodišnje turneje benda jeste snimanje filma o Velikom preziru čiju režiju potpisuje rediteljka Andrijana Stojković. Karte za njihov nastup koštaju 800 dinara.

Dakle, svirki ima na pretek, a na vama je da izaberete.

(Telegraf.rs)