Učenici davili druga iz odeljenja, majka tuži školu

Učeniku četvrtog razreda O. Š. "Milica Pavlović" u Čačku drugovi iz odeljenja stezali vrat i povredili mu vratne pršljenove, a majka dečaka tvrdi da to nasilje traje još od njegovog polaska u školu

Majka učenika četvrtog razreda O. Š. "Milica Pavlović" u Čačku najavila je da će tužiti školu jer su drugi učenici maltretirali njenog sina i naneli mu telesne povrede.

Majka povređenog dečaka Aleksandra Gladanac kazala je da je njen sin pre nekoliko dana došao iz škole sa ukočenim vratom i da je lekar konstatovao povredu vratnog dela kičme.

Trojica dečaka iz odeljenja su, kako je objasnila majka, za vreme školskog odmora stezali vrat njenom sinu i tako mu povredili vratne pršljenove.

Ona je istakla da drugi učenici iz razreda maltretiraju njenog sina od kada je pošao u školu, ali da u toj ustanovi nisu ništa preduzeli da spreče to nasilje.

Direktor škole Mirko Lazović izjavio je da je za problem nasilja nad tim učenikom saznao tek nakon poslednjeg incidenta, da se roditelji nisu ranije žalili, te da će preduzeti sve potrebne mere.

Telegraf.rs / Beta / Foto: Pandan.co.rs