OVE NEDELJE LAGUNA PREPORUČUJE: "Osamdeset dana" Metju Gudmana

Pored romana "Osamdeset dana" Laguna ove nedelje preporučuje i čudesnu priču u knjizi "Jezavelj" Elinor de Džong kao i "Zauvek more" Nataše Dragnić

Izdavačka kuća Laguna vam kao i svake nedelje preporučuje neke od trenutno najboljih izdanja. Ove nedelje u pitanju je roman "Osamdeset Dana" u kojem ćete doživeti napetost i čarobna mesta po svetu iz vaše fotelje. U raskošnom pejzažu Svete zemlje odigrava se epska priča o jednoj od najhrabrijih i najkontroverznijih žena svih vremena u knjizi "Jezavelj", a ukoliko volite lepe ljubavne priče tu je roman "Zauvek more" Nataše Dragnić.

Osamdeset dana

Metju Gudman

Četrnaestog novembra 1889. godine mlada reporterka Vorlda, novina Džozefa Pulicera, krenula je parobrodom iz Njujorka u pohod da obori rekord najbržeg obilaska sveta. Istog dana iz Njujorka – mada u suprotnom smeru i vozom – pošla je mlada novinarka časopisa Kosmopoliten Elizabet Bizland.

I jedna i druga su rešene da nadmaše Fileasa Foga, junaka romana Žila Verna, i obiđu Zemljinu kuglu za manje od osamdeset dana. Ta dramatična trka na stazi od skoro četrdeset pet hiljada kilometara privukla je pažnju čitave nacije i zauvek promenila živote takmičarki.

Obe žene pak bile su nadareni pisci i ostvarile su uspešne karijere u veoma ambicioznom svetu novinarstva kojim su vladali muškarci. Knjiga Osamdeset dana oživljava te dve žene pionire u trci s vremenom, uvek svesne da i najmanje kašnjenje može dovesti do poraza.

Osamdeset dana, živi opis trke, od mahnitog početka do izluđujuće žurbe pred kraj, predstavlja istorijski dokument u čijoj srži je veliki avanturistički roman.

Jezavelj

Elinor de Džong

Dirljiva ljubavna pripovest, genijalno konstruisana, uzbudljivo ispričana, puna čarobnih trenutaka i poezije – a ujedno i porodična priča koja će nas ganuti do suza!

Top lista izdavačke kuće Laguna:

1. Spas

Isidora Bjelica

2. Serviraj za pobedu

Novak Đoković

3. Rukopis otkriven u Akri

Paulo Koeljo

4. A planine odjeknuše

Haled Hoseini

5. Znamenje anđela

Dejan Stojiljković

6. Iščezla

Džilijen Flin

7. Vidovite priče

Dušan Petričić

Ljubivoje Ršumović

8. Gnusoba

Svetislav Basara

9. Prva bračna noć

Sofi Kinsela

10. Tamo daleko

Vuk Drašković

(Telegraf.rs)