Nastavljeno rušenje Bin Ladenove kuće

Pakistanske vlasti ne navode razloge rušenja kuće u kojoj je ubijen Osama Bin Laden, koje je počelo juče i trajalo tokom cele noći

Pripadnici pakistanskih bezbednosnih službi nastavili su danas u Abotabadu rušenje kuće u kojoj su američki komandosi prošlog maja ubili vođu Al Kaide Osamu Bin Ladena.

Rušenje vile u predgrađu Abotabada počelo je juče, i nastavljeno je tokom cele prošle noći.

- Pripadnici bezbednosnih službi, među kojima ima i vojnika, tokom noći su nastavili rušenje vile - rekao je agenciji Frans pres jedan predstavnik policije.

Teško naoružani vojnici, kako navodi ta agencija, blokirali su prilaz vili, i novinarskim ekipama nisu dozvolili fotografisanje rušenja Bin Ladenove kuće.

- Proći će dosta vremena dok Vlada ne odluči šta će uraditi sa zemljištem na kojem se nalazila vila - rekao je jedan zvaničnik koji nije želeo da mu se objavi ime, a pakistanske vlasti nisu navele razloge zbog kojih se vila ruši.

Od 2. maja, kada je ubijen Bin Laden, njegova vila je pod kontrolom pripadnika bezbednosnih snaga. Osama je u toj vili živeo sa tri žene i devetoro dece. Pošto je ubijen, njegovo telo je bačeno u more, kako se na njegovom grobu ne bi okupljali simpatizeri Al Kaide.

Oko kuće nekadašnjeg vođe Al Kaide se posle njegove smrti svaki dan okupljalo mnogo posetilaca, zbog čega su pakistanske vlasti počele da strahuju da bi to mesto moglo da postane turistička atrakcija, pa čak i neka vrsta svetilišta.

Telegraf.rs / Beta