PIROT: Deset godina zatvora zbog svirepog ubistva sekirom

Ubica je priznao zločin koji se dogodio krajem januara ove godine u kući u kojoj je Bosanka Cvetković (73) živela sama

Dragoljub Denčić(67) iz pirotskog sela Vranište, osuđen je na deset godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje komšinice, Bosanke Cvetković (73) u Višem sudu u Pirotu.

Ubica je priznao zločin koji se dogodio krajem januara ove godine u kući u kojoj je Bosanka živela sama. Dragoljub je "banuo" u kuću Bosanke tražeći jednog od komšija. Iako mu je Bosanka rekla da komšija nije kod nje i tražila od njega da napusti njenu kuću, Dragoljub je to odbio nakon čega je počela rasprava.

Dragoljub je uzeo sekiru, koja se nalazila pored vrata, i sa više udaraca po svim delovima tela naneo teške povrede starici. S obzirom da je ona uprkos velikom broju udaraca još uvek davala znakove života, Dragoljub je dokrajčio tako što je ugušio stiskajući je za vrat.

Policiji i pravosudnim organima nije trebalo dugo da u potrazi za ubicom dođu do Dragoljuba pa je ubica ubrzo i priznao zločin. Telo nesrećne starice pronađeno je nekoliko dana posle ubistva. Prizor na koji su policajci naišli bio je stravičan jer su mačke, koje je Bosanka čuvala, pojele neke delove tela nesrećne starice.

(G. P.)