KUSTURICA: Ukoliko napadi ne prestanu, ganjaćemo se na sudu!

Kusturica je rekao da su revizorske kuće iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Beograda ispitale poslovanje Andrićgrada, pregledale izveštaje u kojima je tačno navedeno u šta je uložena, kako je rekao, svaka marka koja je ušla u Andrićgrad i utvrdile da je sve urađeno legalno

Reditelj i idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica zapretio je da će protiv rukovodstva opštine Višegrad i pojedinih političara Republike Srpske podneti tužbe ukoliko budu nastavili da ga napadaju za navodno netransparentno trošenje novca u realizaciji Kamengrada.

Kusturica je za RT Republike Srpske rekao da su revizorske kuće iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Beograda ispitale poslovanje Andrićgrada, pregledale izveštaje u kojima je tačno navedeno u šta je uložena, kako je rekao, svaka marka koja je ušla u Andrićgrad i utvrdile da je sve urađeno legalno.

- Ukoliko napadi o netransparentnosti, neizdavanju fiskalnih računa i iznošenje gomile laži ne prestanu i ako posle svega nastave, onda ćemo posegnuti za tužbama i ganjaćemo se po sudu - poručio je Kusturica.

- Princip je ubio porobljivača i okupatora - rekao je Kusturica dodavši da je Princip, koga u Sarajevu nazivaju teroristom, branio svoj narod isto kao što je vladika Petar Drugi Petrović Njegoš branio sebe i svoj narod svojom poezijom.

- Njegoš je bio na tragu civilizovanja ljudi, a proizvoden je u genocidnog pesnika, što je ultimativna glupost, jer on nije došao u Stambol da se tamo tuče sa nekim, nego je branio ono što je bilo njegovo. Nije išao po tuđe, nego je na svome branio sebe i svoj narod - istakao je Kusturica.

(Telegraf.rs / Tanjug)