Dodik: Nikada protiv Beograda!

- Naš odnos s rukovodstvom Srbije je prijateljski, bratski. Za Brisel, Srbija je garant Dejtonskog sporazuma. Srpsko rukovodstvo nas ničim ne uslovljava. Nije moguće da to dođe iz Srbije - kaže predsednik RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je važno da i vlast i opozicija u Srbiji imaju jedinstven stav da je Republika Srpska garant zaštite srpskih nacionalnih interesa u Bosni i Hercegovini!

- Protiv zvanične politike Beograda nikada neću ići, a interese Srbije, koji su i interesi RS, uvek ću žestoko braniti - rekao je on  i istakao da je u odličnim odnosima i sa vlasti i sa opozicijom u Srbiji.

Milorad Dodik je istakao da ima odlične odnose sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Kod njega sam naišao na veliko razumevanje za rešavanje naših problema, jer Vučić gaji veliku emociju prema RS, između ostalog i zbog porekla svoje porodice. Naravno, odličnu saradnju imam i sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Srbije Ivicom Dačićem, ali i sa opozicionim liderima jer je to važno za budućnost RS - rekao je Dodik, i dodao da je "Srbija za nas sve, ali....".

Komentarišući mogući zahtev Nemačke da se Srbija odrekne Dejtona, Dodik kaže:

- Problem je to što grade BiH rušeći Dejtonski sporazum, a od nas traže da tome aplaudiramo. Naravno da nećemo aplaudirati. Ja sam uveren da ni rukovodstvo Srbije to neće raditi i da nema nameru da bude transfer tih raznih pritisaka moći prema RS. Nijednog trenutka nisam osetio da to postoji, a ukoliko neko eventualno misli da je to moguće, bio on iz Srbije, RS ili međunarodne zajednice, moram ga uputiti na proces kojim smo prošli, u teškim uslovima pregovarali i očuvali našu autonomiju - rekao je Dodik.

(Telegraf.rs)