ZA 50.000 EVRA: Dve Hrvatice (28) naručile ubistvo muškarca

Meta devojaka trebalo je da bude muškarac (42) iz Rovinja kojeg su upoznale ranije. Kada je mladić, kome je ponuđen novac za zločin, odbio ponudu, jedna od devojaka i njemu je zapretila smrću

Dve hrvatske vršnjakinje (28) iz Poreča policija je uhapsila zbog osnovane sumnje da su podsticale kazneno delo teškog ubistva, nudeći pritom veliku količinu novca.

- Daćemo ti 50.000 evra da ga likvidiraš - rekle su atraktivne vršnjakinje svom poznaniku pre mesec dana.

Meta devojaka trebalo je da bude muškarac (42) iz Rovinja kojeg su upoznale ranije. Njihovu opasnu ponudu mladić u prvi mah nije ozbiljno shvatio. Devojke, međutim, nisu odustajale i punih mesec dana su ga uporno nagovarale da izvrši zločin. Mladić, međutim, za to nije hteo da čuje. To ih je razbesnelo, pa je pre desetak dana jedna od devojaka i njemu zapretila smrću ako ne pristane na pakleni plan.

To je zabrinulo mladića, pa je otišao u policijsku stanicu i prijavio njihove namere. Policija je devojke pre dva dana uhapsila, a u sredu su ih izveli pred sudiju u Puli. Određen im je jednomesečni pritvor zbog podsticanja na kazneno delo teškog ubistva.

(Telegraf.rs / Izvor:24sata.hr / Foto-ilustracija)