DOGOVOR SA VUČIĆEM: Radnici Autosaobraćaja odblokirali prugu i put

Blokada pruge i magistralnog puta Kragujevac-Kraljevo okončana je posle 42 dana, jer je radnicima obećana isplata dva minimalca do subote 7. decembra

Radnici "Autosaobraćaja" iz Kragujevca su danas oko 14 časova, posle 42 dana, odblokirali prugu i magistralni put Kragujevac-Kraljevo, jer im je, kako su izjavili predstavnici sindikata, na sastanku sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem u Beogradu obećano ispunjenje njihovih zahteva.

- Obećana nam je isplata dva minimalca do subote 7. decembra, a isplata preostalih zarada biće utvrđena po dolasku novog menadžmenta, koji će država postaviti sledeće nedelje - izjavila je predsednica Slobodnog sindikata "Autosaobraćaj" Kragujevac Suzana Marković.

Ona je dodala da im je na sastanku sa Vučićem obećano i da će do petka 6. decembra imovina grada u "Autosaobraćaju" preći na državu, što će omogućiti isplatu socijalnog programa za 288 prijavljenih radnika.

Zahtevi radnika tog preduzeća su da im se isplati devet plata, omogući realizacija socijalnog programa za polovinu od oko 500 radnika, overe zdravstvene knjižice, pronađe strateški partner i utvrdi odgovornosti za propadanje "Autosaobraćaja".

(Telegraf.rs / Tanjug)