Građani Bugarske najnapaćeniji u 2012, Srbija na 23. mestu

U Galupovom istraživanju, kojim su obuhvaćene 143 zemlje, građani su ocenjivali svoje trenutne živote i očekivanja u budućnosti sa ocenama od nula do deset, a oni koji su dali ocenu četiri ili nižu, nalaze se u stanju patnje

Bugarska je i 2012, treću godinu uzastopno, vodeća na listi država čiji su građani najviše patili u pogledu egzistencijalnih uslova, dok je Srbija zauzela 23. poziciju, prema istraživanju američke agencije 'Galup'.

Čak 39 odsto stanovnika Bugarske je, prema tom istraživanju, navelo da živi toliko teško da se njihov život može smatrati patnjom.

Međutim, Bugari ovog puta nisu usamljeni, pošto je 37 odsto građana Jermenije takođe navelo da živi teško, a za njima slede građani Kambodže, Haitija, Mađarske, Madagaskara. Na sedmom mestu je Makedonija, sa 31 odsto "napaćenih", jedina od bivših jugoslovenskih republika koja se našla u Top 10, a iza nje je Iran.

Bosna i Hercegovina, čijih je 27 odsto građana reklo da im život ne može biti gori nego što je sada, zauzela je 13. mesto, Crna Gora je na 24. mestu (23 odsto), Slovenija na 54. (14 odsto), a Hrvatska na 62. mestu (13 odsto).

(Telegraf.rs / Tanjug)