Sin Đure Mutavog uhapšen zbog paljenja automobila hrvatskih navijača

Bogdan Suvajdžić 25. i 26. januara sa još nekoliko osoba palio automobile hrvatskih tablica ispred hotela "Sajam" u Novom Sadu i Hotela "Vigor" u Petrovaradinu

Bogdan Suvajdžić, sin Miladina Suvajdžića zvanog Đura Mutavi, uhapšen je zbog sumnje da je palio automobile hrvatskih navijača za vreme Evropskog prvenstva u rukometu. Osumnjičeni je negirao delo za koje ga policija tereti i predat je istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu.

Bogdanu Suvajdžiću se na teret stavlja da je 25. i 26. januara sa još nekoliko osoba zapalio automobile hrvatskih registarskih oznaka ispred novosadskog hotela "Sajam" i Hotela "Vigor" u Petrovaradinu. Tim vozilima su navijači hrvatske reprezentacije došli kako bi bodrili svoju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u rukometu.

Njegov otac, Miladin Suvajdžić, poznatiji kao Đura Mutavi, bio je hapšen u akciji "Sablja" kao pripadnik zemunskog klana. Tada je uhapšena i Miladinova majka Iboljka. Ovaj Novosađanin bio je jedna od važnih karika u kriminalnom lancu zemunskog klana.

Bogdan Suvajdžić do sada nije privođen. Živi sa majkom u Novom Sadu, gde i studira.  Sa ocem održava redovne kontakte.

(Telegraf.rs / "Blic")