ZBOG BOJE KOŽE: Ovaj čovek je uhapšen 118 puta! (FOTO)

Policija Majamija koristi agresivne metode da bi ispunila kvotu hapšenja, a najviše na udaru su Afroamerikanci koji ih optužuju da su rasisti. Mladić Erl je u proseku hapšen jednom nedeljno i tako je bilo poslednjih pet godina

Erla Sampsona (28) policija Majamija legitimisala je 258 puta, pretresali su ga više od 100 puta, bio je u pritvoru 56 puta, a uhapsili su ga zbog ometanja poseda 62 puta.

U proseku policija ga je zaustavljala jednom nedeljno i tako je bilo poslednjih pet godina. Erl nije bio osuđen ni za ništa, osim posedovanja manjih količina marihuane. Mladog Afroamerikanca su zbog ometanja poseda, u američkom gradu Majami Gardens na Floridi, policajci uhapsili nekoliko puta u okolini prodavnice gde je zaposlen. Svaki put bio je pušten nakon intervencije vlasnika prodavnice Aleksa Saleha.

Vlasnik Aleks sakupio je veliki broj video-snimaka koje dokazuju da je policija falsifikovala naloge za hapšenje i narušila privatnost njegovih mušterija. Nakon prijave policija ga je optužila za maltretiranje policajaca, dok on tvrdi da su rutinski, uz blagoslov političara u Majamiju sprovodi neovlašćeno zaustavljanje i pretraživanje ljudi.

(Telegraf.rs / Izvor: ibtimes.com)