SERGEJ: Osnivanje fonda za bolesnu decu je nužno zlo

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za zdravlje i porodicu Dušan Milisavljević i glumac Sergej Trifunović predstavili su danas plan za osnivanje državnog fonda za lečenje dece koji bi se finansirao donacijama i državnim novcem

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za zdravlje i porodicu Dušan Milisavljević i glumac Sergej Trifunović predstavili su danas plan za osnivanje državnog fonda za lečenje dece koji bi se finansirao donacijama i državnim novcem.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Milisavljević i Trifunović su rekli da bi se sredstvima tog humanitarnog fonda finansiralo lečenje dece koje nije pokriveno zdravstvenim osiguranjem.

Milisavljević je rekao da je inicijativu za osnivanje fonda pokrenuo skupštinski Odbor za zdravlje i porodicu i da bi članovi fonda bili roditelji bolesne dece, stručnjaci Ministarstva zdravlja i predstavnici medija kako bi način trošenja novca bio transparentan.

Trifunović je rekao da je osnivanje državnog fonda za lečenje dece "nužno zlo" dok u zdravstvu u Srbiji ne bude uslova da se sve operacije rade u Srbiji, a ne u inostranstvu.

On je dodao da s bolesnom decom u inostranstvo treba da idu i domaći stručnjaci da bi se što pre obučili za obavljanje operacija koje se sada ne rade u Srbiji.

(Telegraf.rs / Beta)