ŽENE, PAŽNJA: Promena prezimena 10.000 dinara, zatvor za korišćenje lažnog imena!

Novopečenim gospođama koje se nakon promene prezimena i dalje služe dokumentima s devojačkim prezimenom sleduje kazna od 50.000 dinara i zatvor do 30 dana

Sve veći broj žena koje nakon udaje odluče da zadrže devojačko prezime ne znači da je među nama sve više feministkinja, već da sama promena ili dodavanje muževljevog prezimena - jednostavno mnogo košta!

Za avanturu zvanu "promena prezimena" prema računici Telegrafa i svedočanstvu nekolicine naših čitateljki, neophodno je izdvojiti i do 10.000 dinara!

- Dodatni problemi nastaju kada na primer nakon 15 godina braka one žene koje nisu promenile lične karte na vreme hoće da se razvedu - upozoravaju iz Sekretarijata za upravu dodajući da zbog pravnog sleda događaja u tim slučajevima moraju prvo da prođu čitavu proceduru promene ličnih dokumenata sa prezimenom bivšeg supruga, pa tek onda ponovo da vade dokumenta sa devojačkim prezimenom.

Ovim se troškovi dupliraju, te svakako predlažemo budućim gospođama da pre zvaničnog stupanja u brak dobro razmisle kako je najisplativije za njih da se prezivaju.

(Katarina Vuković)