BAJATOVIĆ: Radovi oko Južnog toka trajaće dve godine!

Direktor "Srbijagasa" najavio je angažovanje domaćih firmi na gradnji pristupnih puteva, energetskog snabdevanja, krakova prema Hrvatskoj i BiH, da će po jednom gradilištu biti angažovano oko 4.000 ljudi, kao i učešće ruskih i zapadnih banaka u finansiranju

Izvršni direktor "Južnog toka" kroz Srbiju Dušan Bajatović izjavio je danas da je sve spremno za početak radova na tom gasovodu, koji će se graditi oko dve godine i da je vrednost tog projekta, prema najnovijim procenama, milijardu i 925 miliona evra.

Bajatović je rekao da je preostalo da se raspiše tender i da bude izabran izvođač, za šta su ostale samo dve ili tri sedmice vremena.

Bajatović je najavio da će konkurs za izvođača radova biti raspisan čim bude gotov tender, "što pre to bolje", odnosno do polovine decembra.

- Završen je idejni projekat, sutra ili prekosutra biće završena revizija glavnog projekta - rekao je Bajatović, koji očekuje da će danas biti dobijena lokacijska dozvola, a verovatno u petak i građevinska dozvola za početak radova.

On je istakao da je tehnički deo tendera završen i da će uskoro biti gotov i opšti deo tendera, a da će se nastojati da budu angažovane srpske i ruske firme.

Bajatović je najavio angažovanje domaćih firmi na gradnji pristupnih puteva, energetskog snabdevanja, krakova prema Hrvatskoj i BiH, da će po jednom gradilištu biti angažovano oko 4.000 ljudi, kao i učešće ruskih i zapadnih banaka u finansiranju.

(Telegraf.rs / Tanjug)