NOVI SAD: Policajac ukrao 30.000 evra, pa ih izgubio na kocki?

- Osumnjičeni Jovan M. (35), kao rukovodilac za uviđaje, bio je zadužen da stavi novac u sef u svojoj kancelariji, gde se do okončanja istražnih radnji čuvaju dragocenosti koje mogu da posluže kao dokazni materijal - kaže izvor lista "Alo"

Rukovodioca grupe za uviđaje u Policijskoj upravi za Novi Sad Jovana M. (53) uhapsila je novosadska policija, zbog sumnje da je ukrao 30.000 evra koji su se nalazili u dokaznom materijalu u slučaju ubistva Imrea Pala (75), u avgustu ove godine u Baču. Jovan M. je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, a kako "Alo!" nezvanično saznaje, proveravaju se saznanja da je novac izgubio na kocki.

- Telo Imrea Pala (75), koji je ceo radni vek proveo u Nemačkoj, nađeno je 9. avgusta ispod betonske ploče u septičkoj jami u dvorištu kuće. Zbog ubistva je uhapšen Dragan Nikolić (53) i kao saučesnici njegov sin Stanimir Nikolić (36) i maloletni K.B. (17). Njih trojica su tražila novac u Palovoj kući kada se on vratio iz komšiluka i kako je odbio da im kaže gde su pare, pucali su u njega, a potom ga mrtvog sa tegovima oko nogu bacili u septičku. Iz kuće su odneli svega hiljadu evra, a policija je tokom uviđaja pronašla u Palovoj šupi čitave 33.000 evra. Osumnjičeni Jovan, kao rukovodilac za uviđaje, bio je zadužen da stavi novac u sef u svojoj kancelariji gde se do okončanja istražnih radnji čuvaju dragocenosti koje mogu da posluže kao dokazni materijal - kaže izvor.

Kada je Palova ćerka najavila da će doći u novosadsku policiju da preuzme stvari koje su odnete iz kuće njenog oca tokom uviđaja, otkriveno je da u sefu nema cele sume, i da nemaju gotovo ništa da vrate.

- Jovan je ubrzo došao na posao i ispričao da je oduzeti novac potrošio i da ga vratiti ne može. Nakon što je priznao krađu, Maksiću je određen pritvor i tužilaštvo ga tereti za zloupotrebu položaja - objašnjava sagovornik.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo.rs)