TUŽILAC OPTUŽUJE: Bivši ministar tražio da ne hapsim huligane!

- Ja tada nisam bio ministar, ne razumem ovaj napad iz čista mira - kaže za Telegraf Zoran Stojković, odgovarajući na optužbe da je vršio opstrukciju u borbi Zorana Jakovljevića protiv mafije u sportu

Bivši javni tužilac Zoran Jakovljević izjavio je da je još pre 10 godina počeo borbu protiv mafije u sportu, ali da je zbog toga izbačen iz pravosuđa.

Jakovljević je za "Naše novine" rekao da je država štitila huligane i da je najveću opstrukciju i pritiske imao od tadašnjeg republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanovića, tadašnjeg ministra pravde Zorana Stojkovića, tužilačkog vrha, dela bezbedonosnih struktura...

- Prošlo je punih 10 godina kada sam zamenio kolegu koji se razboleo i otišao u MUP na prezentaciju tog prvog Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Već tada sam ukazao na 90 odsto problema koje će država imati primenom tog zakona i ne sluteći koliko će taj dan imati uticaja na moj život i moju karijeru - priča Zoran Jakovljević.

U izjavi za beogradski list on tvrdi da mu je prećeno ubistvom, hapšenjem i da su mu čak i fizički oduzimali predmete.

- Ja tada nisam bio ministar, već je bio Dušan Petrović, a posle njega Snežana Malović. Ne znam šta očekivati od čoveka koji se pre svega lažno predstavlja, jer on nije bio javni tužilac, već zamenik javnog tužioca. Javni tužilac u vreme mog mandata bio je Slobodan Janković, a ovaj napad iz čistog mira ne razumem, pri čemu su iznete neistine - rekao je za Telegraf Stojković.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)