DODIK: Odnosi Rusije i Republike Srpske na najvišem nivou

- Ono što sigurno možemo reći, i što mogu da potvrdim, jeste da Republika Srpska ima u Rusiji značajnog prijatelja i puno razumevanje naše pozicije i naših problema. U tom pogledu, apsolutno treba da budemo ponosni na činjenicu da Ruska Federacija uvek primeti i s pažnjom prati sve događaje na prostoru BiH i regiona - rekao je predsednik RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Moskvi sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim, a tokom sastanka bilo je reči i o zajedničkom obeležavanju 100 godina od početka Prvog svetskog rata, javila je agencija Fena.

Dodik je naveo da su politički odnosi Rusije i RS na najvišem mogućem nivou, te da RS u Rusiji “ima velikog prijatelja, što je potvrđeno i njegovom današnjom posetom ovoj zemlji”.

- Ono što sigurno možemo reći, i što mogu da potvrdim, jeste da Republika Srpska ima u Rusiji značajnog prijatelja i puno razumevanje naše pozicije i naših problema. U tom pogledu, apsolutno treba da budemo ponosni na činjenicu da Ruska Federacija uvek primeti i s pažnjom prati sve događaje na prostoru BiH i regiona - rekao je Dodik.

Potvrdio je da je na današnjem sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim dogovoren nastavak stalnih kontakata i saradnje vlasti RS i Rusije, i da je naglašena potreba da RS o svim važnim pitanjima za nju direktno informiše vlasti Ruske Federacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)