SKANDAL NA SUĐENJU ZA PLJAČKU VEKA: Mlatili se u sudnici, pao i nokaut!

Na suđenju za pljačku konvoja za transport novca firme "Sekjuritas" u martu 2011. Miloš Marković je u Višem sudu u Beogradu fizički nasrnuo na optuženog Uroša Petrovića

Suđenje osumljičenima za pljački konvoja za transport novca firme "Sekjuritas" u martu 2011. godine odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 20. novembar, pošto je optuženi Miloš Marković pred početak suđenja fizički nasrnuo na optuženog Uroša Petrovića.

- Sve se dogodilo u sekundi! Marković je prišao Petroviću, oni su se pozdravili i tada ga je udario - kaže očevidac incidenta u Palati pravde. Prisutni, kao i straža odmah su priskočili i razdvojili ih.

- U sud je došla policija i odvela Markovića. Lekari su hteli da pregledaju Petrovića, ali je on tvrdio da je dobro - kaže naš sagovornik.

Ni Marković, ni Petrović, kako kaže, nisu želeli da otkriju šta je uzrok sukoba.

Pljačkaši su tada, podsetimo, vozilima sa rotacijama presreli kombije i naredili radnicima da im predaju oružje. Potom su, maskirani fantomkama i obučeni u pancire, uzeli vreće sa novcem. Pobegli su ka železničkoj stanici Prokop, gde su zapalili automobile koje su koristili tokom pljačke.

Prvom presudom svi su bili oslobođeni optužbi, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i naredio novo suđenje.

(Telegraf.rs)