KAKO UŠTEDETI U SRBIJI: 10 načina da potrošite manje para!

Prestanite da pušite, ponesite hranu na posao, umesto kolima, na posao idite autobusom, kupujte od proizvođača, na akcijama i na veliko, plaćajte gotovinom, a ne karticom...

Kako građani Srbije, s ovako malim platama, mogu da uštede u prodavnicama? Sigurno je da je prostora za ta malo, ali i to malo može da se iskoristi.

Prosečna plata u septembru bila je 42.866 dinara, a statistika je izračunala da nam samo za hranu i plaćanje računa treba plata i po.

Bez dileme, naši građani najviše novca daju na hranu i stanovanje, pa je tu bolja organizacija u kupovini najpotrebnija. Kako da potrošimo manje novca, kada ga ionako imamo malo?

Telegraf.rs je pripremio 10 načina kako možete da trošite manje:

1. Sa spiskom u ruci

Stručnjaci godinama savetuju da se u kupovinu nikako ne ide sa puno novca, da je najbolje da napravite spisak šta tačno želite da kupite kako ne biste upali u zamku da sve što vidite "gurate" u korpu iako vam uopšte ne treba.

9. Ponesite ručak na posao

Hranu možete poneti na posao i tako uštedeti da svakodnevno minimum 200 do 300 dinara ostavljate raznim lancima brze hrane ili pekarama. Mesečno se tako uštedi čak 7.500 dinara.

10. Prestanite da pušite

Ušteda na cigaretama je velika stavka. Pakla cigareta u našoj zemlji u proseku košta oko 175 dinara. Za mesec dana pušač može da uštedi čak 5.250 dinara ukoliko prestane da kupuje cigarete. To nije mala ušteda.

(Telegraf.rs)